Hsp & Hsk

Aanbod

Gevoelige baby's

Soms is de roze wolk na een bevalling niet even donzig en suikerzoet. Baby’s die het lastig hebben met zichzelf en/of de omgeving hebben met hun gehuil het enige verweer in handen om hun ongenoegen te uiten. Dat gehuil kan jou als ouder enorm machteloos doen voelen. Je eigen reserves raken uitgeput en je weet niet meer hoe je je kleintje helpen kan.

HSP & HSK

Kinderen zijn sowieso nog heel primair in hun reageren en handelen, maar je merkt als ouders snel wanneer die emoties net iets harder spelen dan bij andere kinderen. Ultra enthousiast en blij, maar ook hartverscheurend verdrietig en vaak ook... explosief boos... Het is niet altijd makkelijk om de gedachtenwereld van je kind te interpreteren.

Hoe het werkt

Gevoelige Baby's

Soms is de roze wolk na een bevalling niet even donzig en suikerzoet. Baby’s die het lastig hebben met zichzelf en/of de omgeving hebben met hun gehuil het enige verweer in handen om hun ongenoegen te uiten. Dat gehuil kan jou als ouder enorm machteloos doen voelen. Je eigen reserves raken uitgeput en je weet niet meer hoe je je kleintje helpen kan.

Je kan bij mij terecht voor deskundig advies om te achterhalen waarom je baby zo gevoelig reageert en welke stappen nodig zijn om hiermee om te gaan.

Hoe?

Je kan de ‘gevoelige baby – sessie’ boeken. Dit is een sessie waarbij je, voor aanvang van de eerste sessie, een intakegesprek plaatsvindt.  Hier wordt een uurtje uitgetrokken om te luisteren naar jouw verhaal en gaan we bekijken welke stappen we kunnen zetten om jou en je kleintje opnieuw tot rust te laten komen.

Veelal zijn deze kleintjes gebaat met 1 of meerdere sessies per week. Voor hen heb ik een speciaal abonnement beschikbaar. Vraag er gerust naar.


 

HSP & HSK

Een hoogsensitief persoon (afgekort: HSP) is iemand die gevoeliger is voor indrukken en prikkels van de buitenwereld dan gemiddeld. Hij of zij neemt subtielere nuances waar in bv. de lichaamstaal en stemmingen van anderen en is gevoeliger voor licht, geuren en geluiden,… Een HSP raakt daardoor sneller overprikkeld en heeft de behoefte zich terug te trekken op zichzelf. (Bron: HSP Vlaanderen)

Mijn expertise richt zich voornamelijk op het omgaan met gevoelige baby’s, peuters en kleuters. Kortom: in het omgaan met hoogsensitieve (-gevoelige) kinderen t.e.m. 10 jaar (afgekort: HSK)

Hoe:

net omdat ze nog zo klein zijn, werk ik in veel gevallen via jou/jullie als ouder/s. Er wordt voldoende tijd uitgetrokken zodat jullie je verhaal kunnen doen en ik in kan schatten waar het net ‘misloopt’. Ik leg op een visuele wijze uit waarom je kind op die bepaalde wijze reageert en hoe jullie hierop anticiperen kunnen. Tijdens deze sessie worden er ook al heel wat nuttige tips & tricks meegegeven, geheel op maat van jullie kind.

Wanneer ik op pad ga met je kind (vanaf 6 jaar), dan leer ik leer hen hoe ze zich staande kunnen houden in een wereld die soms zo overweldigend kan zijn en ga ik met hen op pad om hen zelfzekerder en meer weerbaar in het leven te staan.

Het is mijn missie om hoogsensitiviteit te laten ervaren als een zegen en niet als een vloek. Ik leg op een eenvoudige en visuele manier uit wat hoogsensitiviteit net is én wil ik meegeven dat dit een erg mooie karaktertrek is en niet als een ‘probleem’ of ‘gebrek’ beschouwd moet worden.

Dit nieuwe inzicht geeft je een nieuwe blik op het hoe jouw kind de wereld ervaart én krijg je de nodige handvaten om je kind hierin te steunen.

___
* HSP = HoogSensitief Persoon

**HSK = HoogSensitief Kind

Tarieven

HSP & HSK

"Gevoelige Baby" Sessie
INCLUSIEF
EXCLUSIEF
Kom eens langs
In mijn warm nest

Contacteer ons via onderstaande knop.

21 April ‘23

Het leven is een aaneenschakeling van kansen, keuzes, van komen en van gaan.

Vorig jaar kwam er totaal onverwacht een kans voorbij. Omdat ik niet geloof in toevalligheden besloot ik te springen. De keerzijde van de medaille is echter dat mijn leven opeens weer tegen 200km/h aan me voorbijraast.

Om die reden heb ik, met pijn in het hart, besloten om afscheid te nemen van Het Nestje. Het is dus niet meer mogelijk om cadeaukaarten aan te kopen. Uiteraard mogen al diegenen die in het bezit zijn van een cadeaukaart nog wel van hun badje/massage kunnen komen genieten. Contacteer me via info@hetnestje.be en dan kijken we wat mogelijk is. Wat heb ik genoten van de afgelopen periode. De vele badjes die gevuld werden, de gezinnen die ik heb mogen verwelkomen, de boeiende gesprekken die ik heb mogen voeren…

Cadeaukaarten kunnen nog ingewisseld worden tot eind september 2023 (hou rekening met de geadviseerde babyleeftijd van 8 maanden). Heb je een sessie cadeau gedaan (én is de bon nog geldig), gelieve hen hiervan dan even op de hoogte te brengen aub.

Bedankt voor alles!
Veel liefs,

 ❤ Ine